Druhy látek: Šusťákovina

Jistě jste se za svůj život setkali s mnoha látkami, protože jak existuje mnoho druhů oblečení, tak existuje mnoho látek, střihů, barev a kdo ví co všechno. Jednotlivé druhy látek jako takové někomu sedí více, někomu méně, záleží opravdu jen na tom, jakou máte kůži, někomu jsou některé látky přímo nepříjemné, pro někoho jsou naopak příjemné a zas mu je nepříjemné něco jiného. Nemusí být na to přímo alergický, ale třeba mu to na kůži moc dobře nedělá. Z tohoto důvodu právě na světě existuje hned několik druhů látek. Jedna z nich je například šusťákovina, o které si dnes povíme více, protože je hodně zapomenutá a lidé si myslí, že se používá jen na šusťáky.

látky

Je to tkanina, která je známá pro svou hebkost a příjemnost na dotek. Tento typ tkaniny se používá pro různé výrobky, ať už jde o oblečení nebo dekorativní předměty. Jednou z oblíbených aplikací šusťákoviny je šití, a to zejména při výrobě sportovních oblečení. Takto ji většinou známe my všichni, zkrátka si představíme oblečení, takže ji bereme jako látku, ze které ho můžeme šít. Díky své měkkosti a pružnosti je šusťákovina ideální pro šití sportovního oblečení, jako jsou například bundy nebo kalhoty, kterým říkáme samozřejmě šusťáky, možná taky proto, že šustí. Tento typ tkaniny je velmi pohodlný a umožňuje pohyblivost, což je pro sportovce klíčové. Šusťákovina se také dobře přizpůsobuje tělu a je prodyšná, což pomáhá udržovat pohodlí i při intenzivním tréninku, takže se v ní hold necítíte jako jaternice ve střívku.

šití

Kromě sportovního oblečení se šusťákovina často používá při šití outdoorových a pracovních oděvů. Díky své voděodolnosti a odolnosti proti větru se šusťákovina stává ideální volbou pro výrobu bund nebo kabátů pro venkovní aktivity. Šusťákovina se také snadno čistí a je samozřejmě odolná proti opotřebení, což ji dělá ideální pro použití v pracovních oděvech. Poslední dobou se ale moc nenosí, ale dříve byla velmi oblíbená, byla zkrátka in!